Koulukuraattori

Koulukuraattori on koulussa toimiva sosiaalityön ammattilainen. Koulukuraattorin työ on niin yksittäisten oppilaiden kuin koko kouluyhteisön hyvinvoinnin tukemista. Koulukuraattori toimii yhteistyössä oppilaiden, perheiden ja koulun henkilökunnan kanssa. Työn painopisteenä on koulussa esiin tulevien vaikeuksien havaitseminen ja varhainen tukeminen tilanteen ratkaisemiseksi.


Milloin koulukuraattorin luo?

Oppilaana voit ottaa yhteyttä koulukuraattoriin, jos sinulla on mielessäsi asioita, jotka painavat sinua ja joista haluaisit keskustella ammattilaisen kanssa. Jo huoleen tarttuminen ja asiasta ääneen puhuminen usein helpottaa oloa ja selkiinnyttää omia ajatuksia. Koulukuraattori tarjoaa ulkopuolisen näkökulman tilanteeseesi ja tarvittaessa ohjaa eteenpäin mahdollisen muun tuen saamiseksi.

Koulukuraattoriin voit ottaa yhteyttä esimerkiksi, kun
  • koulussa tai vapaa-ajalla on vaikeaa esim. kaverisuhteet, kiusaaminen, kouluun tuleminen, koulussa työskentely askarruttavat
  • kotona on riitaa perheenjäsenten kesken, päihteiden käyttöä tai mielenterveysongelmia
  • omat jutut, kuten yksinäisyys tai alakuloisuus, painavat mieltä.
Vanhempana voit ottaa yhteyttä koulukuraattoriin, jos sinulla on huoli lapsesi tai perheesi tilanteesta.

Koulukuraattorin pääasiallisin työskentelymuoto on keskustelu ja ratkaisujen etsiminen yhdessä oppilaan ja hänen perheensä kanssa. Koulukuraattorin yhteydenotto on kutsu yhteistyöhön, tilanteen selvittelyyn ja tarvittavien muutosten ja tukitoimien yhteiseen pohdintaan.

Miten koulukuraattorin tavoittaa?

Lähes kaikilla koulukuraattoreilla on useita kouluja työalueenaan, joten et ehkä joka päivä tavoita koulukuraattoria omalta koulultasi. Jos et tavoita koulukuraattoria hänen työhuoneestaan koululta, voit olla yhteydessä häneen puhelimitse. Koulukuraattorin yhteystiedot löydät koulun tiedotteesta tai tämän sivuston yhteystiedoista. Voit myös lähettää kuraattorille yhteydenottopyynnön sähköpostitse tai Wilman kautta.


Asiakastietojärjestelmä

Koulukuraattorit dokumentoivat asiakkaittensa henkilötiedot, tapaamiset ja muun oleellisen yhteydenpidon asiakastietojärjestelmään, jonka nimi on Aura. Asiakastietojärjestelmästä saadaan yleistä tilastotietoa koulukuraattorien tekemästä työstä. Yksittäisiä koulukuraattorien asiakkaita tilastoista ei voi tunnistaa.

Auroran koulukuraattorina toimii Eija Kantola. Hänet tavoittaa puhelimitse numerosta 050 5839673 sekä sähköpostitse osoitteesta eija.kantola@espoo.fi
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti