14.7.2019

Erityisruokavalioista ilmoittaminen


Erityisruokavalio toteutetaan päiväkoti- ja kouluruokailussa terveydellisistä syistä lääkärintodistuksen perusteella. Lääkärintodistus ja sen perusteella täytetty erityisruokavalioilmoitus toimitetaan päiväkodeissa ryhmän henkilökunnalle ja kouluissa keittiölle. Lääkärintodistus pyydetään sieltä, missä erityisruokavalion tarve on todettu. Lääkärintodistusta ei edellytetä vähälaktoosisessa tai laktoosittomassa ruokavaliossa, kasvisruokavaliossa eikä uskonnollisiin syihin perustuvassa ruokavaliossa.

Erityisruokavalio toteutetaan siten, että ruokailija ei saa mitään itselleen sopimatonta ruoka-ainetta. Erityisruokavaliota noudattavan ruokalista laaditaan mahdollisimman paljon muiden ruokalistaa muistuttavaksi.

Päivitetty Ilmoitus erityisruokavaliosta -lomake tulee toimittaa jokaisen lukuvuoden alussa, hyvissä ajoin ennen koulun alkamista. Toiveena on saada tieto koulun keittiöön jo toukokuussa. Erityisruokavalioilmoitus ja lääkärintodistus tulee toimittaa aina päiväkodin tai koulun vaihtuessa sekä kaikista uusista vältettävistä ruoka-aineista.
Lomakkeen voit ladata tästä linkistä ja toimittaa sen paperisena koulun ruokapalveluesimiehelle.

Muistathan kertoa lapsesi allergioista myös hänen opettajalleen, jotta uudetkin oppilaat osataan ohjata oikealle tarjoilulinjastolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti