11.4.2018

Opiskelisitko kiinaa?

Kiinan lukijoiden viuhkatanssi kiinalaisen uuden vuoden juhlassamme

Auroran koulussa on mahdollista opiskella kiinaa A1-kielenä kolmannelta luokalta alkaen ja A2-kielenä neljänneltä luokalta alkaen.

Mikäli kielen opiskelu kiinnostaa, suosittelemme aloittamaan sen jo kolmannelta luokalta. Merkittävää oppimisen kannalta on, että ensimmäisenä vuonna tunteja on viikossa kolme, myöhemmässä vaiheessa kaksi.


Tarkennus 12.4.:
Seitsemännellä luokalla kaikki opiskelevat samassa ryhmässä ja samalla tasolla, joten kolmannella luokalla aloittaneet saavat yhden lisävuoden kielen oppimiseen.


Ensi lukuvuonna alkavissa ryhmissä on molemmissa vielä tilaa. Toivotamme lämpimästi tervetulleiksi myös muista kouluista kielivalinnan vuoksi Auroraan siirtyvät oppilaat. 

Oheisista dioista voit tutustua opettaja Osmo Huplin monipuoliseen tapaan opettaa kiinan kieltä.

Lisää kuvateksti

Hakeminen toissijaiseen kouluun

Jos huoltajat haluavat lapsensa opiskelevan sellaista A1-kieltä, joka ei ole lapsen nykyisen lähikoulun kieliohjelmassa, huoltajat voivat hakea lapselle paikkaa toissijaisesta koulusta. Huoltajien tulee täyttää Toissijaiseen kouluun hakeminen -lomake ja palauttaa se viimeistään pe 12.1.2018 siihen kouluun, johon toivovat lapsensa pääsevän.

Lomakkeen voi täyttää ja tulostaa osoitteessa espoo.fi/opetuksenlomakkeet tai sen voi pyytää koulun kansliasta.


Oppilasvalintaperusteet

Toissijaisia hakijoita voidaan ottaa vain, jos koulujen opetusryhmissä on vapaita oppilaspaikkoja sen jälkeen kun kaikille oppilaille on ensin osoitettu lähikoulu. Oppilaat otetaan toissijaiseen kouluun seuraavassa järjestyksessä:
1. Koulun lähialueelta pois muuttanut oppilas, joka asuu edelleen Espoossa, mutta haluaa jatkaa nykyisessä koulussaan
2. Koulumatkan lyhyys (Espoossa asuvat)
3. Arvonta (Espoossa asuvat)
4. Toisessa kunnassa asuva oppilas (jos useita hakijoita, suoritetaan arvonta).

Päätöksen toissijaiseen kouluun ottamisesta tekee koulun rehtori. Toissijaiseen kouluun otettu oppilas ei ole oikeutettu koulumatkaetuuteen, eikä oppilaan nuoremmalla siskolla/veljellä ole lähikoulua hakiessaan sisarusperusteeseen perustuvaa oikeutta päästä samaan kouluun.

Lisätietoa A1-kielten opiskelusta saa kouluilta tai kieltenopetuksen kehittäjäopettajalta p. 043 826 7063. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti