29.5.2017

Johtokunnan kevätterveiset - puheenjohtajan nuija vaihtaa omistajaa

Kuvan maalasi 1B-luokan Kiia

Auroran koulun johtokunta (2013 - 2017) pitää tällä viikolla viimeisen kokouksensa. Samalla päättyy johtokunnan kausi ja oma kauteni puheenjohtajana. Uusi johtokunta valittiin huhtikuussa vanhempain-kokouksessa. Oli ilahduttavaa, miten moni vanhempi oli ehdolla johtokunnan jäseneksi. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan varsinaisten jäsenten paikoista päästiin jopa äänestämään!

Vuonna 2013 kirjoittelin Auroran koulun blogiin ensimmäisen tekstini  johtokunnan uutena puheen-johtajana. Suora lainaus sen hetken ajatuksista: Tämän johtokunnan kaudella Aurora tulee elämään läpi ison muutoksen: toimintakauden loppuessa meillä on Lippajärvellä  uusi hieno koulurakennus, valtakunnan ja koulun tasolla uudet opetussuunni-telmat, koululla uusi rehtori sekä uusia opettajia, kun pitkään Aurorassa toiminut kaarti siirtyy viettämään ansaittuja eläkepäiviä. Kaikki tämä ennalta odotettu on tietysti kauden aikana tapahtunutkin. 

Vanhasta blogitekstistä pystyy lukemaan myös epävarmuuden, jota tulevat muutokset tuolloin aiheuttivat. Puoli koulua oli lähdössä Kalajärvelle väistöön, ja se aiheutti monenlaisia tunnelmia ja huolta. Kuten jälkiviisaina tiedämme, koulutyö kahdessa toimipisteessä onnistui ja väistö Pohjois-Espoossa sujui lopulta hyvin.  Blogiteksti jatkuu: Tulevan vuoden aikana pyrimme edelleen aktiivisesti vaikuttamaan siihen, että kaupunki löytäisi itse rakennushankkeen ajaksi pysyvämmän väistötila-ratkaisun, jossa koko koulua ei hajasijoiteta aina lukuvuodeksi kerrallaan. - Uuden koulun rakennus-vuodet vietettiinkin yhteisellä tontilla Järvenperässä, ja juuri valmistuneeseen koulurakennukseen päästiin muuttamaan aikataulussa syksyllä 2016.
  
Jos epävarmuus tulevasta väritti johtokunnan alkukautta, loppukausi vietettiin valmiiden suunnitelmien ja niiden toteutuksen keskellä. Rakennushanke eteni, uusi rehtori johti koulua, johtokunta rauhoittui omien kokousasioidensa äärelle ja sai seurata koulun toimintaa enemmän sisällöistä kuin puitteista käsin. 

Johtokuntakauden sisältökysymyksistä nostan isoimmaksi asiaksi uuden opetussuunnitelman hyväksymisen. Ops:n yhteydessä Auroran koulu otti  rohkean askelen, kun kielitarjottimelle tuotiin englannin ja A2-ruotsin lisäksi kiina A1- ja A2-kielenä. Vastikään kuulin, että kaikkia kielitarjotti-mella olevia kieliä on myös tänä keväänä innokkaasti valittu, joten ensi lukuvuonna Aurorassa opiskellaan jälleen niin englantia, ruotsia kuin kahta eripituista kiinan oppimäärää. 

Uudessa koulurakennuksessa on nyt vietetty ensimmäinen lukuvuosi ja koulu pyörii iloisesti niin pitkäaikaisten kuin uusien henkilökunnan jäsenten voimin. Mielestäni Aurora on selvinnyt muutos-vaiheissa hienosti. Koulu on ottanut monta askelta uuteen aikaan, mutta toiminta-ajatuksesta on tunnistettavissa sama lapseen, yhteistyöhön, esteettömyyteen ja itseilmaisuun uskova Aurora kuin ennenkin. 

Tässä vaiheessa kevättä on hyvä kiittää oppilaita ja koulun henkilökuntaa kuluneen lukuvuoden uurastuksesta ja vanhempia koulutyön tukemisesta. Johtokunnan puolesta toivotan teille kaikille ihanaa kesälomaa! 

Lämmin kiitos Osmolle, Leenalle, Susannalle, Mikalle ja Tonylle sekä kaikille varajäsenille yhteistyöstä tämän johtokunnan vuosina. Erityiskiitos Ulriikalle kokousten valmistelusta. Puheenjohtajan nuija siirtyy nyt Susanna Korpijaakko-Öhmanille. Toivotan Susannalle ja uudelle johtokunnalle antoisia työskentelyvuosia ja onnea matkaan! 

Anu Arvonen, pj ja kahden teinipojan äiti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti